Certificering
Home / Certificering

 

 

 

Doel van het branchecertificaat

Met het branchecertificaat A garanderen de KSF en de deelnemende organisaties het basisniveau van medewerkers die direct klantcontact hebben. Klanten ervaren ten minste een basisniveau aan klantvriendelijkheid, deskundigheid en oplossingsgerichtheid bij ieder contact dat ze hebben met een KSF-gecertificeerde medewerker. Ook kan de medewerker het vak in het bredere kader van de branche plaatsen en is mede daardoor gemakkelijker inzetbaar bij meerdere organisaties. Het vervolg op het KSF Branchecertificaat A voor medewerkers klantcontact en chat is het KSF Branchecertificaat B, voor senior medewerkers die coachende taken hebben.

Aanleiding voor het branchecertificaat

De KSF werkt als branchevereniging aan drie belangrijke doelen: het borgen en ontwikkelen van de kwaliteit van klantcontact, werken aan een juiste beeldvorming en het aantrekken en behouden van capabele mensen voor deze sector. Het Ministerie van Economische Zaken heeft de KSF verzocht zichtbaar te werken aan kwaliteit van klantcontact. Dat doen we door middel van het convenant Kwaliteit van klantenservice en door de introductie van het KSF Branchecertificaat.

 

Eind- en toetstermen

De commissie heeft de eind- en toetstermen voor het theoriedeel en praktijkdeel opgesteld. Samen vormen deze twee delen het examen voor het branchecertificaat A. Branchecertificaat B bestaat uit twee andere onderdelen: kandidaat en leidinggevende leveren een schriftelijke motivatie aan, daarna volgt het online assessment voor de kandidaat.

Opleiders kunnen met de eind- en toetstermen zelf de opleiding voor medewerkers klantcontact (laten) ontwikkelen. Bekijk hier de eind- en toetstermen voor Branchecertificaat A en Branchecertificaat B.

Commissie ontwikkeling & certificering

De commissie ontwikkeling & certificering heeft onder leden van de vereniging de behoefte aan certificering van medewerkers klantcontact geïnventariseerd. Daaruit bleek dat er voldoende draagvlak was voor een certificaat. De commissie heeft daarom van het KSF-bestuur de opdracht gekregen een certificaat te ontwikkelen dat voldoet aan de behoeften van de leden. Met een branchecertificaat dat de basiskwaliteit van de medewerkers garandeert, denken we aan de drie doelen van de branchevereniging een substantiële bijdrage te leveren.

De commissie bestaat uit leden van de vereniging. Bekijk wie in de commissie zitten en welke organisaties hebben meegewerkt aan de certificering.