Ervaringen
Home / Ervaringen

Ervaring afnemende organisaties

“Bij Pathé werken wij hard aan de kwaliteit van ons klantcontact. Om de kwaliteit continue te waarborgen trainen wij onze medewerkers en laten wij hen certificeren. Het KSF Branchecertificaat A biedt een goede basis voor onze medewerkers in het klantcontact, waarbij het KSF Branchecertificaat B echt bedoeld is voor teamleiders en managers die deze groep coachen en begeleiden. Wij zijn blij dat wij ons team op deze manier kunnen trainen en certificeren.” Hanna Tiel Manager Customer Care bij Pathé.

Behoud van medewerkers en doorontwikkeling van de gesprekskwaliteit zijn voor Karin Brugman, manager Servicecenter & Proces en Beheer bij DAS, belangrijke redenen om haar medewerkers het branchecertificaat aan te bieden: “Toen ik hoorde van de mogelijkheid om onze medewerkers een branchecertificaat te laten halen was ik gelijk enthousiast. Ik vind dit een mooie toevoeging aan ons eigen opleidingsprogramma. Wij willen graag onze medewerkers behouden en tegelijkertijd werken aan het doorontwikkelen van de kwaliteit van onze gesprekken.  Hierin past de certificering van de medewerkers heel goed.”

Essent en energiedirect.nl hebben alle medewerkers op de klantenservice gecertificeerd. Doel is om klanten betrouwbare dienstverlening te bieden en medewerkers zich te laten ontwikkelen als professional. Essent is het eerste grote bedrijf in Nederland dat al zijn klantenservicemedewerkers formeel en objectief toetste en certificeerde, samen met dochteronderneming energiedirect.nl.

“We willen onze klanten garanderen dat zij goed en vakkundig geholpen worden. We toetsen onze medewerkers op kennis van wetgeving, klantgerichtheid en oplossingsgerichtheid. (…) Middels deze externe, objectieve certificering willen we mensen langer voor Essent en de sector kunnen behouden.” Frank Brichau, eindverantwoordelijk voor consumentenzaken bij Essent op het moment dat alle medewerkers werden gecertificeerd.

En de Telegraaf was de allereerste die medewerkers certificeerde: Judith van Paridon, kwaliteitsmanager De Telegraaf: “De medewerkers van de Abonneeservice voelen zich echt  het visitekaartje van De Telegraaf en werken bij ieder contact intensief aan de klantrelatie. Door contact met KSF-gecertificeerde medewerkers garanderen we onze abonnees deze zo belangrijke  kwaliteit. Met het certificeren van de medewerkers willen we niet alleen een signaal afgeven aan onze abonnees, maar ook aan onze medewerkers en opdrachtgever.”